free webpage hit counter Szokatlan feliratú géppel repült Orbán Izraelbe – kinek üzent vele? – Budapest 1873
Home / Aktuális / Szokatlan feliratú géppel repült Orbán Izraelbe – kinek üzent vele?

Szokatlan feliratú géppel repült Orbán Izraelbe – kinek üzent vele?

Tel-Aviv, 2018. július 18.
Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülõtérre érkezik 2018. július 18-án. A kormányfõ kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Izraelbe, tárgyalásai július 19-én kezdõdnek.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kétnapos izraeli hivatalos látogatásra utazott szerdán Orbán Viktor. Az MTI fotói alapján és az Orbán Facebook-oldalán megosztott videó tanúsága szerint is a magyar miniszterelnök azon a 605-ös lajstromszámú gépen utazott, amely egyike a honvédség által tavaly decemberben vásárolt két gépnek.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mindez azért érdekes, mert a kormány korábban többször is hangsúlyozta, a csődbe ment AirBerlintől megvásárolt 9 illetve 10 éves Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, a polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás – írja a 444.

A két A319-es Airbus pontos vételára jelenleg nem ismert. A korábbi honvédelmi miniszter, Simicskó István a beszerzési árról tavaly decemberben annyit mondott, ez a géptípus újonnan 70-80 millió euróba kerül, de  ezeket a 8-9 éves gépeket ennek az árnak kevesebb mint feléért sikerült megvenni.

Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter a tavaly decemberi, 106. Kormányinfón azt mondta, hogy Magyarország az egyetlen az unió tagállamai közül, ami nem rendelkezik saját kormányzati géppel. Hozzátette: helyesnek tartaná, egy „ normális kormányzati szállítási flotta” kiépítését.

A tel-avivi Ben Gurion reptéren készült fotókon az is szemet szúr, hogy a repülőgépre a Hungarian Air Force feliratot festették fel. Ez a gyakorlat az Egyesült Államokból lehet ismerős, mivel a mindenkori amerikai elnököt külföldi útjaira az American Air Force One különleges védettségű repülő szállítja.

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Check Also

Bokáig ért a WC-ből kiömlő szennyvíz a vonaton

Bokáig ért a víz a Budapest-Békéscsaba vonalon járó egyik vonaton, mert kiöntött a vonaton levő …

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…