free webpage hit counter NAGYON VESZÉLYES ROVAR JELENT MEG MAGYARORSZÁGON! NEMRÉG REPÜLT BE EZ AZ ABLAKOMON! EGYRE JOBBAN TERJEDNEK HAZÁNKBAN! HA ILYET LÁTSZ, MENJ TŐLE MINÉL TÁVOLABB! INNEN TUDOD, HA MEGCSÍPETT: OSSZÁTOK! – Budapest 1873
Home / Aktuális / NAGYON VESZÉLYES ROVAR JELENT MEG MAGYARORSZÁGON! NEMRÉG REPÜLT BE EZ AZ ABLAKOMON! EGYRE JOBBAN TERJEDNEK HAZÁNKBAN! HA ILYET LÁTSZ, MENJ TŐLE MINÉL TÁVOLABB! INNEN TUDOD, HA MEGCSÍPETT: OSSZÁTOK!

NAGYON VESZÉLYES ROVAR JELENT MEG MAGYARORSZÁGON! NEMRÉG REPÜLT BE EZ AZ ABLAKOMON! EGYRE JOBBAN TERJEDNEK HAZÁNKBAN! HA ILYET LÁTSZ, MENJ TŐLE MINÉL TÁVOLABB! INNEN TUDOD, HA MEGCSÍPETT: OSSZÁTOK!

Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon! Nemrég repült be Ez az ablakomon! Egyre jobban terjednek hazánkban! Ha ilyet látsz, menj tőle minél távolabb! Innen tudod, ha megcsípett: Osszátok! 

 

Vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak.

Sajnálatos tény, hogy nekünk, magyaroknak is meg kell ismerkednünk a gyilkos poloskával (Triatominae). Angolul úgy nevezik ezt a bogarat, hogy “csókolózó bogár”. Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai tüneteket nehéz felismerni, ezért néma gyilkosnak is nevezik, mert egészen tünetmentes lehet mindaddig, ameddig hirtelen megjelennek a tünetek.

Lehetséges tünetek:


gyengeség
egyensúly elvesztése
görcsök
remegés
hasmenés
puffadás, étvágytalanság
depresszió
szapora szívverés
Igaz, hogy ezek a tünetek elég gyakoriak más egészségügyi problémák esetében is, de ha mégis váratlanul észleled ezeket a tüneteket, akkor időben kezelheted a problémát.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 16

Upvotes: 8

Upvotes percentage: 50.000000%

Downvotes: 8

Downvotes percentage: 50.000000%

Check Also

Bokáig ért a WC-ből kiömlő szennyvíz a vonaton

Bokáig ért a víz a Budapest-Békéscsaba vonalon járó egyik vonaton, mert kiöntött a vonaton levő …

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…