free webpage hit counter Folytatódik a havazás – a rendőrség külön figyelmeztet – Budapest 1873
Home / Aktuális / Folytatódik a havazás – a rendőrség külön figyelmeztet

Folytatódik a havazás – a rendőrség külön figyelmeztet

Szerdán nagyrészt erősen felhős, borult lesz az ég. A Dunántúlon elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, ott rövidebb napos időszakok is lehetnek. Főleg az ország középső és keleti harmadában lehet több helyen havazás, havas eső, délkeleten eső. Estére a keleti megyékre húzódik vissza a csapadék. Az élénk északias szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is erős széllökések kísérik. A hőmérséklet kora délután 1 és 6 fok között alakul. Késő estére -4 és +1 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

A rendőrség a csapadékos idő miatt arra különös óvatosságra intette a sofőröket, felhívta a figyelmet a korlátozott látási viszonyokra, a csúszós utakra.

A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása! Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, havas időben nehezebb, ezért kérik, a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben! A gyalogosoknak, kerékpárosoknak életmentő lehet a megfelelő fényvisszaverő felszerelés!

Aki most készül külföldre, indulás előtt tájékozódjon az átutazó országok és a célország időjárási viszonyairól, arról, hogy ott vezettek-e be bármilyen korlátozást vagy előírást (téli gumi, hólánc kötelező használata).

Check Also

Újabb sorozat szereplője lesz Tóth Andi

Az X-Faktor ötödik szériájának győztese, Tóth Andi már gőzerővel forgat az MTVA fiataloknak szóló sorozatával, …