free webpage hit counter 5 gyönyörű szobanövény, amivel nem kell törődni – Budapest 1873
Home / Aktuális / 5 gyönyörű szobanövény, amivel nem kell törődni

5 gyönyörű szobanövény, amivel nem kell törődni

Attól, mert rosszak a fényviszonyok a lakásban, még nem feltétlen kell lemondani a szobanövényekről, csupán megfontoltan kell azokat kiválasztani. Mutatunk néhány igénytelen növényt, amik még a leggyatrább körülmények közt is túlélnek.

Agglegénypálma

Zamioculcas - dollar tree
Thinkstock

A zz pálma (Zamioculcas zamiifolia) néven is ismert növény a kontyvirágfélék családjához tartozik, és tökéletesen elvan olyan helyeken is, ahol sosem érik a nap sugarai. Szépen fejlődik még kirívóan rossz fényviszonyok mellett is, a legfontosabb, hogy ne locsoljuk túl. A vastag szárai sok vizet képesek tárolni, ez segít a növénynek átvészelni a szabadban a száraz időszakokat.

Szobai szanszeviéria

Country house wall with snake plant in pots, abstract background
Thinkstock

Az anyósnyelv vagy szobai tigrislevél az egyszikűek osztályának a spárgavirágúak rendjébe, ezen belül a spárgafélék családjába tartozó faj. A legtöbben azért szeretik, mert színe, formája és mérete változó, ezért könnyen megtaláljuk a lakásunkhoz, berendezésünkhöz illő egyedet. A túlöntözés ugyanakkor itt is halálbüntetéssel egyenértékű a növény számára. Két öntözés között hagyjuk, hogy kicsit kiszáradjon a földje, és kerüljük el, hogy vízben álljon.

Őrszempálma

Flickr/Mario Cman

Sokféle pálmát nevelhetünk a lakásban, de egyik sem érhet fel az őrszempálmához. Tekintélye miatt mindig megakad rajta az ember szeme, de vigyázzunk, hogy vásárláskor ne keverjük össze más fajjal, az olcsóbb pálmákban ugyanis szinte biztosan megjelennek a kártevők. Az őrszempálma relatíve drága választás, de megéri, mert ellenáll a kártevőknek és elegáns a megjelenése.

Afrikaiibolya

Purple African violet (Saintpaulia) flowers and green foliage
Thinkstock

Az afrikaiibolya vagy Uzambara-ibolya egy aprócska növény puha levelekkel és szirmokkal, amelyek különböző színűek lehetnek. Egy sötét szobának pont egy ilyen virágra van szüksége, hogy vidámságot vigyen bele. Ha mesterséges fényt tudunk biztosítani az afrikaiibolyának egy meleg szobában, akkor folyamatosan virágozni fog.

Változó rákvirág

Chinese Evergreen plant or red Aglaonema plant flower with red and green leaves
Thinkstock

Ázsia egyes területein őshonos fagyérzékeny évelő növény, mely a mi éghajlatunkon szobanövényként díszíti az otthonokat. Bokros külseje gyönyörű levelekből áll össze. Kedveli a meleg, nedves levegőt. Érdemes a cserepet egy kavicsokkal kirakott, vizes tálcára helyezni, az elpárolgó víz ugyanis nedvesíti majd a körülötte lévő levegőt.

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Check Also

Bokáig ért a WC-ből kiömlő szennyvíz a vonaton

Bokáig ért a víz a Budapest-Békéscsaba vonalon járó egyik vonaton, mert kiöntött a vonaton levő …

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…